Ron van Reenen

Ron van Reenen– Loper

Ik ben Ron van Reenen, tijdens de Roparun al weer 57 jaar oud en ik ben er trots op dit jaar voor het eerst mee te gaan met team 313. IJsselstein zet zich in voor de Roparun!

Het wordt niet mijn eerste deelname aan de Roparun. Ik heb al twee keer eerder met een team uit Rotterdam mee mogen lopen maar met een team uit je eigen stadje is wel heel speciaal.

Vanaf jongs af aan ben ik sportief bezig geweest met voetbal en korfbal maar toen het hardloop virus mij greep was ik verkocht. Ik heb naast de Roparun diverse halve en hele marathons gelopen.  Ik heb gelukkig een gezond lichaam, en daarom zet ik dat graag in voor het goede doel.

Iedereen is in zijn directe omgeving wel geconfronteerd met iemand die kanker kreeg. Een vreselijke ziekte! Natuurlijk de zieke zelf maar ook de geliefden om hem of haar heen krijgen het zwaar te verduren. Je wilt graag helpen maar vaak ben je een machteloze toeschouwer. Daarom vind ik het dan ook fijn dat ik door mijn deelname aan de Roparun daadwerkelijk mijn steentje kan bijdragen. Het motto; “Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” zegt alles.

Ik ga er vanuit, dat het met dit geweldige team een mooie emotionele en dankbare ervaring zal gaan worden. Tijdens het lopen zal ik denken aan alle geliefden die in mijn omgeving al zijn weggevallen of die op dit moment aan het knokken zijn om er weer bovenop te komen.