Rick Uding

Rick Uding, Chauffeur en “Mental Coach”

Mijn naam is Rick Uding, 47 jaar en geboren in IJsselstein. Ik werk als Adviseur Bedrijfsvoering en Hoofd BHV bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Na wat omzwervingen al 15 jaar woonachtig in Lienden. Getrouwd met een superlieve vrouw, twee dochters van 11 en 8 jaar.

Roparun 2018 wordt mijn tweede keer dat dit schitterende evenement in het eggie mee mag maken.

Eind 2016 werd ik op de volgende manier geconfronteerd…

“Dus, kom jij navigeren?”… zo, uit het niets, op zijn Eric’s. We kijken elkaar aan. Ik lach, Eric niet, hij kijkt. Serieus. De wedstrijd begint en we hebben het er niet meer over. Onbewust blijft het in mijn hoofd ronddolen. Roparun! Heftig. Niet veel later neem ik het besluit om mij in te zetten als chauffeur. Eric waarschuwt mij. Het wordt zwaar. Kilometers rijden, geen slaap en koude nachten. Als dat het enige is… daar kom ik wel weer over heen. Eric’s verhaal heeft mij geraakt, Eric’s enthousiasme heeft mij meegesleept. Eric’s drive werd mijn drive.”

Nadat we als team herstelt waren van de tocht heb ik “Opgeven is geen optie!” op papier gezet. Het is eigenlijk een brief van Eric aan ons allen, waarvan ik vond dat deze nooit verloren mocht gaan. Het verhaal is op de website gepubliceerd en het verwoordt alles wat mij met de Roparun verbind…

Mijn motto voor 2018:

“Omdat het kan!”