Jeanine van Amerongen

Jeanine van Amerongen – Fietser

Ik ben Jeanine van Amerongen, 35 jaar oud en ik mag dit jaar voor het eerst gaan meefietsen in team 313.

Echter dit wordt niet mijn eerste deelname aan de ROPA-run. Vorig jaar heb ik even een jaartje rust genomen, maar in 2015, 2016 en 2017 heb ik ook als fietser meegedaan aan de ROPA-run.

Vanaf jongs af aan ben ik sportief ingesteld en heb ik diverse sporten beoefend. En juist omdat ik zo gezegend ben met een gezond lichaam, probeer ik regelmatig mijn gezonde sportieve lijf in te zetten voor het goede doel. Zo ook de ROPA-run met een doel, wat helaas zoveel mensen om ons heen treft.

Iedereen is denk ik wel eens geconfronteerd met een persoon in je naaste omgeving die belast werd met de ziekte kanker. Een KLOTEziekte waarbij je zoveel zou willen betekenen voor die persoon, maar naast steun te bieden waar mogelijk, ben je helaas een machteloze toeschouwer. Des te mooier vind ik het dan ook, dat ik middels dit evenement daadwerkelijk mijn steentje kan bijdragen aan het motto; “Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Helaas zijn mijn knieën niet geschikt voor het lopen van een dergelijke afstand als de ROPA-run, maar ik hoop al fietsend de lopers veilig in Rotterdam aan te laten komen.  Ik ga er vanuit, dat het weer een spr mooie en dankbare ervaring zal gaan worden.